Ez év februárjában „Ki tud többet a magyar tudományról” címmel versenyt hirdettünk Szverdlovszk megye általános- és középiskolás tanulóinak részére magyar tudományos eredményeink megismertetésére .

A verseny megrendezésében partnerünk a Magyar Pontnak is helyet adó Jekatyerinburgi Városi Könyvtár Központ volt, népszerűsítésében a város és a megye kulturális kormányzatára is számíthattunk.

Nevezni a magyar tudomány kiemelkedő személyiségét, illetve tudományos eredményét bemutató pályaművel lehetett három kategóriában: multimédiás kiselőadás, plakát és makett. A várakozásunkon felüli számban beérkezett, mintegy 80 pályaművet egyetemi tanárokból álló 4 fős zsűri bírálta el.

A pályaművek, így a plakátok, a makettekről készült fotók, videók és multimédiás előadások egy virtuális kiállító platformon tekinthetők meg:

A zsüri online találkozók során kiválasztott 23 különösen figyelemre méltó munkát.

Győztest az eredeti tervek szerint a március 15-ei hagyományos megemlékezésünkön hirdettünk volna, ami a járványügyi megszorítások miatt elmaradt, ezért az eredményhirdetésre június 2-án kerítettünk sort online videó konferencia keretében, melynek felvétele itt tekinthető meg: 

A nyerteseket könyvutalvánnyal, valamint minden pályázót kisebb, hazánkat idéző ajándékkal és oklevéllel jutalmaztunk.