Hírek

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjpályázata magyar nyelvi és magyarságismereti képzésre a diaszpórában élő magyar származású személyek számára a 2023/2024. tanévre

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjpályázata magyar nyelvi és magyarságismereti képzésre a diaszpórában élő magyar származású személyek számára a 2023/2024. tanévre.
Tovább

2023. január 1-től elektronikus időpontfoglalás bevezetése vízumkérelem benyújtásához

2023. január 1-től C és D vízumkérelmek főkonzulátus Konzuli Részlegén történő benyújtásához időpont foglalás elektronikusan lehetséges.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2023/2024

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram legfőbb küldetése, hogy erősítse Magyarország és a magyar diaszpóraközösségek közötti kapcsolatokat azáltal, hogy hozzáférést biztosít magyarországi képzésekhez a magyar diaszpórában élő fiatalok számára. Pályázat benyújtásának határideje: 2023. január 31.
Tovább

Változások a schengeni vízumeljárásban

2022.09.12-től az Európai Unió felfüggesztette az EU-Oroszország vízumkönnyítési megállapodást. A vízumkönnyítési megállapodás felfüggesztése után a schengeni vízumkiadás a Vízumkódex előírásai szerint zajlik.
Tovább