2019. szeptember 7-én az Uráli Kereskedelmi és Iparkamara rendezésében „A desszertek meghódítják a világot” elnevezéssel nemzetközi gasztronómiai verseny került megrendezésre a Jekatyerinburgtól 50 km-re található Polevszkoj városában.
Az eseményen a Jekatyerinburgba akkreditált diplomáciai képviseletek, így Magyarország, Csehország, Németország, Bulgária, Olaszország, Franciaország, Spanyolország és Kirgizisztán képviselői, az Uráli Kereskedelmi és Iparkamara vezetői és Polevszkoj város vezetői vettek részt, továbbá a jekatyerinburgi és a polevszkoji üzleti élet számos képviselője.
A versenyt megelőzően a résztvevők számára szerveztek egy gyárlátogatást a helyben működő, 6000 főt foglalkoztató Csőgyárban.
A nemzetközi gasztronómiai verseny csapatai csodálatos zöldövezeti környezetben Kurganovoban készítették el nemzetük jellemző desszertjeit. 
Főkonzulátusunk 5 fős csapata a méltán híres somlói galuskával és a hozzá illő tokaji édes fehérborral  népszerűsítette Magyarország gasztronómiáját. Az esemény során az érdeklődők részére rövid tájékoztatást adtunk Magyarország gasztronómiai, kulturális és idegenforgalmi, turisztikai lehetőségeiről.
A csapatunk által készített és felszolgált somlói galuskát a nemzetközi zsűri a „Szívünkhöz legközelebb álló” desszert címmel tüntette ki.