A jekatyerinburgi INNOPROM Nemzetközi Ipari Szakkiállítás idén 2019.07.08-11. között 10. alkalommal került megrendezésre. A digitális gyártás és az integrált megoldások témája köré szerveződő kiállításon 22 ország és 59 oroszországi régió 600 vállalata mutatkozott be 50 ezer m²-en.

A kiállításon Magyarország második alkalommal vett részt önálló nemzeti standdal a HEPA közreműködésével, melyen öt magyar vállalat, így a Fővárosi Vízművek, a Pólus Kft., a ZalaZone, a Phönix Control Kft és a Lakics Gépgyártó Kft. mutatta be innovatív termékeit és szolgáltatásait.

A magyar nemzeti standot Dr. Nagy Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. A kiállító magyar vállalatok üzleti fórumon mutatták be tevékenységüket potenciális üzleti partnereiknek.

Az INNOPROM margóján szándéknyilatkozat aláírására került sor egészségügyi létesítmények megvalósításában történő együttműködésről Szverdlovszk megye kormánya és a Pólus Kft. között, melyet ünnepélyes keretek között Jevgenyij Kujvasev kormányzó és Horváth László, a Pólus Kft. ügyvezetője látott el kézjegyével. 

https://tdf.kormany.hu/innoprom-nemzetkozi-ipari-szakkiallitas

https://webradio.hu/hirek/gazdasag/itm-ujabb-ipari-kapcsolatok-johetnek-letre-oroszorszaggal

http://midural.ru/news/list/document151036/

http://midural.ru/news/list/document151361/

http://midural.ru/news/list/document151562/

http://uralcci.com/news/11347/

http://xn--b1ag8a.xn--p1ai/news/5461

http://uwc.com.ru/1245

http://uwc.com.ru/1254