A Jekatyerinburgban július 9-12. között kilencedik alkalommal megrendezett INNOPROM Nemzetközi Ipari Szakkiállításon 20 ország 600 vállalata több mint 50 ezer m²-en mutatta be innovatív ipari termékeit és szolgáltatásait. A kiállítás fő témája a „Digitális ipar” volt, kiemelt partnerországként pedig a Koreai Köztársaság szerepelt.

Magyarország első ízben önálló nemzeti standdal jelent meg a Fővárosi Vízművek, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., a Quantic Hungary Kft. és a Lakics Gépgyártó Kft. részvételével. A kiállító magyar vállalatok a korszerű fém-feldolgozási technológiához, ipari automatizáláshoz és a víziparhoz kapcsolódó fejlesztéseiket mutatják be.

A kiállítás területén a főkonzulátus szervezésében mintegy 60 szakember és érdeklődő részvételével nagy sikerű magyar-orosz vízipari üzleti fórumot tartottunk "Új technológiák és lehetséges megoldások a vízgazdálkodásterületén. Magyar-orosz együttműködési lehetőségek a vízellátás és szennyvízelvezetés terén” címmel.

A magyar nemzeti standot ünnepélyes keretek között Joó István, az export növeléséért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, majd felszólalt a magyar-orosz vízügyi szakmai fórumon is. A kiállítás margóján a helyettes államtitkár úr megbeszélést folytatott Szverdlovszk megye kormányzóhelyettesével, a megyei egészségügyi miniszterrel, Jekatyerinburg polgármester-helyettesével, az Uráli Kereskedelmi és Iparkamara elnökével és a térségben jelen lévő magyar üzletemberekkel.

Tallózás a helyi sajtóból:

https://ekb.rbc.ru/ekb/interview/

https://mvs.midural.ru/news/1717

http://tass.ru/ekonomika/5343890

http://veved.ru/news/109010-vengriya-vpervye-predstavit-nacionalnyj-stend-na-innoprome.html

https://www.oblgazeta.ru/pressreleases/23014/

https://www.kommersant.ru/doc/3676124

https://rg.ru/2018/07/03/reg-urfo/vengriia-vpervye-predstavit-na-innoprome-svoj-stend.html

http://justmedia.ru/news/politics/vengerskaya_delegacziya_na_innoprome_rasskazhet_ob_innovacziyah_v_vodnom_hozyajstve