2019. május 28-29-én Szűcs Szergej főkonzul a kormányzó meghívására látogatást tett Tomszkban, Tomszk megye közigazgatási központjában. Útjára elkísérte Endrejter Tímea külgazdasági attasé, Gombaszögi János, a Fővárosi Vízművek regionális igazgatója és az Uráli Vízművek magyar-orosz közös vállalat igazgatótanácsának elnöke, valamint  Julia Gyeduhina, a ROBINSON Tours uráli és szibériai körzeti irodájának ügyvezető igazgatója.

A delegációt fogadta Jurij Gurgyin befektetési ügyekért felelős kormányzó-helyettes és Andrej Knor, a mezőgazdaságért, a kultúráért és az idegenforgalomért felelős kormányzó-helyettes. 

A látogatás során a magyar küldöttség megbeszélést folytatott Iván Klein polgármesterrel, Alekszej Sztukanovval, a nemzetközi és regionális kapcsolatok főigazgatóság vezetőjével, Alekszandr Holopovval, az egészségügyi főizgatóság vezetőjével, Anna Javorszkajával, a gazdasági és pénzügyi igazgatóság helyettes vezetőjével, Marina Uszkovával, a Tomszk megyei kereskedelmi és iparkamara elnökével és Jelena Javorszkajával, a tomszki városi vízművek igazgatójával. 

A delegáció felkereste a Tomszki Állami Egyetemet is.

Válogatás a látogatásról megjelent cikkekből:

http://www.admin.tomsk.ru/db3/docs/2019052821

https://tomsktpp.ru/ru/news/308198/

http://www.tsu.ru/short_news/v-tgu-obsudili-sovmestnye-obrazovatelnye-programmy-s-vengriey/

https://tomsk.gov.ru/news/front/view/id/41254

https://www.agroxxi.ru/mirovye-agronovosti/tomskaja-oblast-i-vengrija-namereny-sotrudnichat-v-apk.html