2017. január 20-án Jekatyerinburgban üzleti találkozó keretében került bemutatásra a Fővárosi Vízművek Zrt. és a helyi Water Eurasia Környezetvédelmi Alap által létrehozandó Uráli Vízmű Rt. magyar-orosz közös vállalat.

A vállalat az uráli régióban, elsősorban Szverdlovszk és Cseljabinszk megyékben, valamint a Hanti-Mansi Autonóm Körzetben a meleg- és ivóvíz ellátás, szennyvíztisztítás és távhőszolgáltatás területén beinduló projektek megvalósítására jön létre.

A szakmai rendezvényen miniszteri, valamint polgármester-helyettesi szinten képviseltették magukat a régióbeli kormányzatok és városok, az Orosz Föderáció külügyminisztériumának uráli körzeti képviselője, az Oroszországi Vízgazdálkodási Szövetség ügyvezető igazgatója, valamint a regionális vízgazdálkodási vállalatok (vízművek) vezetői.  Magyar részről az eseményen megjelent Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója, Tombácz Gábor, az Aquaunion vezérigazgatója és munkatársaik. Főkonzulátusunkat Szűcs Szergej főkonzul és Endrejter Tímea külgazdasági szakdiplomata képviselte.

A találkozón a Fővárosi Vízművek és a Water Eurasia együttműködési szándéknyilatkozatot, míg a Hanti-Mansi Autonóm Körzet kormányzata és az Uráli Vízmű Rt együttműködési megállapodást írtak alá vízügyi projektek megvalósításáról.