Hírek

DIASZPÓRA FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJPROGRAM

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása. A program – az Európai Unió tagállamai, a Szerb Köztársaság és Ukrajna Kárpátalja megye kivételével – a világ minden országában élő magyar diaszpóra közösségre kiterjed.
Tovább

A MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ BELÉPÉS SZABÁLYAI 2020. SZEPTEMBER 1-TŐL

Magyarország Kormánya 2020. szeptember 01-től korlátozásokat vezetett be az ország területére belépők tekintetében. Az új szabályok nem terjednek ki arra, aki a Magyarországra való belépés során hitelt érdemlően igazolja, hogy a határátlépésre jelentkezés napját megelőző 6 hónapon belül a COVID-19 betegségen átesett.
Tovább

Mága Zoltán hegedűművész koncertfilmjének bemutatója a XI. Bécsi Zenei Filmfesztiválon

Augusztus 3-án a jekatyerinburgi XI. Bécsi Zenei Filmfesztiválon 700 néző előtt bemutattuk Mága Zoltán művészúr 2018. január elsején adott X. Jubileumi Újévi Koncertjén készült filmet.

Tovább

Jekatyerinburgban megnyílt a „Versképek” című versillusztrációs kiállítás

Június 22-én megnyitottuk a KKM–Balassi Intézet „Versképek” című versillusztrációs kiállítását, amely korábban már nagy sikert aratott többek között Szentpéterváron és Minszkben is.

Tovább