TISZTELT HONFITÁRSUNK!

Az állampolgárok konzuli védelmét és a konzuli segítségnyújtás kereteit jogszabályok határozzák meg, amelyek összefoglaló ismertetését itt olvashatja.

Amennyiben konzuli kerületünkben bajba kerülne, munkaidőben* hívja a +7 (343) 355 9257 vagy +7 (343) 310 1004 telefonszámot, munkaidőn kívül pedig a következő ügyeleti elérhetőséget:

Ügyeleti elérhetőségek

 

Amennyiben utazást tervez Oroszországba, ehhez sok hasznos információt és tanácsot talál a Konzuli Szolgálat honlapján. Javasoljuk, hogy az utazás megkezdése előtt regisztráljon, így szükség esetén fel tudjuk venni Önnel, vagy hozzátartozóival a kapcsolatot. 

Az Oroszországi Föderáció területére történő beutazáshoz a magyar állampolgároknak vízumra van szüksége, ez alól csupán a diplomata és szolgálati útlevéllel utazók képviselnek kivételt, az ő esetükben a beutazást és tartózkodást külön kormányközi egyezmény szabályozza.

A vízum megszerzésének feltételeiről az Oroszországi Föderáció Nagykövetsége Magyarországon honlapján találnak információt.

 

      

 

Tájékoztatjuk, hogy konzuli ügyintézésre csak előzetesen egyeztetett időpontban tudjuk fogadni, időpontot

Mielőtt időpontért jelentkezik, kérjük tanulmányozza át

  • a konzulnál igényelhető szolgáltatásokról (útlevél, anyakönyvezés, hitelesítés, fordítás, stb.) szóló ismertetőt,
  • a konzuli szolgáltatások díját tartalmazó hirdetményt  (a Főkonzulátuson nyújtott szolgáltatásokra a "Magyarországgal nem szomszédos európai ország" elnevezésű díjtáblázat vonatkozik). A díj megfizetése euróban, kizárólag bankkártyával történik.
  • az egyszerűsített honosítással kapcsolatos tájékoztatót, amennyiben ilyen ügyet kíván megindítani.  

 

      
 
 

A magyar állampolgárokat érintő, külföldön történt anyakönyvi eseményeket - születés, házasságkötés, házasság felbontása, haláleset, bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése - Magyarországon is anyakönyveztetni kell. A hazai anyakönyvezésre vonatkozó információk itt olvashatók.  

Az ügyintézéshez szükséges nyomtatványokainnen töltheti le,

* Munkaidő hétfőtől csütörtökig 9.00-17.30, pénteken 9.00-15.00 jekatyerinburgi idő szerint, Főkonzulátusunk a magyar munkaszüneti és ünnepnapokon zárva tart, orosz ünnepnapokon ügyeleti munkarendben működik.