Tisztelt Honfitársunk!

Az állampolgárok konzuli védelmét és a konzuli segítségnyújtás kereteit jogszabályok határozzák meg, amelyek összefoglaló ismertetését itt olvashatja.

Amennyiben konzuli kerületünkben bajba kerülne, kérjük hívja

  • munkaidőben* a +7 343 355 92 54 központi,
  • munkaidőn kívül a +7 922 211 87 66 ügyeleti  telefonszámot.  

Amennyiben utazást tervez Oroszországba, ehhez sok hasznos információt és tanácsot talál a Konzuli Szolgálat honlapján. Javasoljuk, hogy az utazás megkezdése előtt regisztráljon, így szükség esetén fel tudjuk venni Önnel, vagy hozzátartozóival a kapcsolatot. 

 

Tájékoztatjuk, hogy konzuli ügyintézésre csak előzetesen egyeztetett időpontban tudjuk fogadni, időpontot

Mielőtt időpontért jelentkezik, kérjük tanulmányozza át

  • a konzulnál igényelhető szolgáltatásokról (útlevél, anyakönyvezés, hitelesítés, fordítás, stb.) szóló ismertetőt,
  • a konzuli szolgáltatások díját tartamazó hirdetményt  (a Főkonzulátusunkon nyújtott szolgáltatásokra a "Magyarországgal nem szomszédos európai ország" elnevezésű díjtáblázat vonatkozik). A díj lerovása euróban történik.
  • az egyszerűsített honosítással kapcsolatos tájékoztatót, amennyiben ilyen ügyet kíván megindítani.

 

A magyar állampolgárokat érintő, külföldön történt anyakönyvi eseményeket - születés, házasságkötés, házasság felbontása, haláleset, bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése - Magyarországon is anyakönyveztetni kell. A hazai anyakönyvezésre vonatkozó információk itt olvashatók.  

Az ügyintézéshez szükséges nyomtatványokat innen töltheti le,

* Munkaidő hétfőtől csütörtökig 9.00-17.30, pénteken 9.00-15.00, Főkonzulátusunk a magyar munkaszüneti és ünnepnapokon zárva tart