Hírek

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2023/2024

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram legfőbb küldetése, hogy erősítse Magyarország és a magyar diaszpóraközösségek közötti kapcsolatokat azáltal, hogy hozzáférést biztosít magyarországi képzésekhez a magyar diaszpórában élő fiatalok számára. Pályázat benyújtásának határideje: 2023. január 31.
Tovább

Változások a schengeni vízumeljárásban

2022.09.12-től az Európai Unió felfüggesztette az EU-Oroszország vízumkönnyítési megállapodást. A vízumkönnyítési megállapodás felfüggesztése után a schengeni vízumkiadás a Vízumkódex előírásai szerint zajlik.
Tovább

Novák Katalin Köztársasági Elnök beiktatási beszéde

Május 14-én beiktatták Magyarország első női köztársasági elnökét, Novák Katalint. Ezúton is gratulálunk Köztársasági Elnök Asszonynak!
Tovább

Ösztöndíjpályázat Balassi Nyári Egyetemen való részvételre

A pályázat célja, hogy az elnyerhető ösztöndíj segítségével a Balassi Nyári Egyetemen résztvevők fejleszthessék magyarnyelv-tudásukat és Magyarországgal kapcsolatos ismereteiket elmélyíthessék és megerősíthessék. A képzés időtartama 4 hét (2022. július 18. – 2022. augusztus 12.). A pályázat elektronikus beküldési határideje: 2022. április 1., 24.00 (UTC+1).
Tovább

A külföldön élő fiatalokat is várja a megújult magyar felsőoktatás

A hazai felsőoktatási intézmények 2022 szeptemberében induló képzéseikre várják a külföldön élő magyar állampolgárokat és egyetemi, főiskolai felvételijüket tervező gyermekeiket. A szeptemberben induló képzések jelentkezési határideje 2022. február 15. Felvételizni azok is tudnak, akik iskoláikat, vagy azok egy részét már külföldön végezték. A jelentkezés általános tudnivalóit összefoglaló Felsőoktatási felvételi tájékoztató elérhető a Felvi.hu-n.
Tovább