Hírek

2023. január 1-től elektronikus időpontfoglalás bevezetése vízumkérelem benyújtásához

2023. január 1-től C és D vízumkérelmek főkonzulátus Konzuli Részlegén történő benyújtásához időpont foglalás elektronikusan lehetséges.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2023/2024

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram legfőbb küldetése, hogy erősítse Magyarország és a magyar diaszpóraközösségek közötti kapcsolatokat azáltal, hogy hozzáférést biztosít magyarországi képzésekhez a magyar diaszpórában élő fiatalok számára. Pályázat benyújtásának határideje: 2023. január 31.
Tovább

Változások a schengeni vízumeljárásban

2022.09.12-től az Európai Unió felfüggesztette az EU-Oroszország vízumkönnyítési megállapodást. A vízumkönnyítési megállapodás felfüggesztése után a schengeni vízumkiadás a Vízumkódex előírásai szerint zajlik.
Tovább

Novák Katalin Köztársasági Elnök beiktatási beszéde

Május 14-én beiktatták Magyarország első női köztársasági elnökét, Novák Katalint. Ezúton is gratulálunk Köztársasági Elnök Asszonynak!
Tovább

Ösztöndíjpályázat Balassi Nyári Egyetemen való részvételre

A pályázat célja, hogy az elnyerhető ösztöndíj segítségével a Balassi Nyári Egyetemen résztvevők fejleszthessék magyarnyelv-tudásukat és Magyarországgal kapcsolatos ismereteiket elmélyíthessék és megerősíthessék. A képzés időtartama 4 hét (2022. július 18. – 2022. augusztus 12.). A pályázat elektronikus beküldési határideje: 2022. április 1., 24.00 (UTC+1).
Tovább