Hírek

Novák Katalin Köztársasági Elnök beiktatási beszéde

Május 14-én beiktatták Magyarország első női köztársasági elnökét, Novák Katalint. Ezúton is gratulálunk Köztársasági Elnök Asszonynak!
Tovább

Ösztöndíjpályázat Balassi Nyári Egyetemen való részvételre

A pályázat célja, hogy az elnyerhető ösztöndíj segítségével a Balassi Nyári Egyetemen résztvevők fejleszthessék magyarnyelv-tudásukat és Magyarországgal kapcsolatos ismereteiket elmélyíthessék és megerősíthessék. A képzés időtartama 4 hét (2022. július 18. – 2022. augusztus 12.). A pályázat elektronikus beküldési határideje: 2022. április 1., 24.00 (UTC+1).
Tovább

A külföldön élő fiatalokat is várja a megújult magyar felsőoktatás

A hazai felsőoktatási intézmények 2022 szeptemberében induló képzéseikre várják a külföldön élő magyar állampolgárokat és egyetemi, főiskolai felvételijüket tervező gyermekeiket. A szeptemberben induló képzések jelentkezési határideje 2022. február 15. Felvételizni azok is tudnak, akik iskoláikat, vagy azok egy részét már külföldön végezték. A jelentkezés általános tudnivalóit összefoglaló Felsőoktatási felvételi tájékoztató elérhető a Felvi.hu-n.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2022/2023

Benyújtási határidő: 2022. január 31. A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram legfőbb küldetése, hogy erősítse Magyarország és a magyar diaszpóraközösségek közötti kapcsolatokat azáltal, hogy hozzáférést biztosít magyarországi képzésekhez a magyar diaszpórában élő fiatalok számára. A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram keretében alap-, mester-, osztatlan mester-, doktori képzésekre, posztgraduális - alap- vagy mesterképzést követő - szakirányú továbbképzésekre, illetve egyéb, végzettség szerzésére nem irányuló képzési programokra (előkészítő képzések) lehet jelentkezni.
Tovább

2021. október 01-től újra lehet az Ausztriába utazóknak C-vízumot igényelni.

2021. október 01-től Magyarország Jekatyerinburgi Főkonzulátusán újra lehet az Ausztriába utazóknak C-vízumot igényelni.
Tovább