Figyelem: fontos közlemény!

Az Aeroflot orosz légitársaság március 18-án közölte, hogy 2020. március 23 - április 30. között ideiglenesen felfüggeszti a Moszkva-Budapest-Moszkva járatait. A közlemény szövege: angolul és oroszul.

A közlemény arról is tájékoztat, hogy a „Rossiya” légitársaság Szentpétervárról induló, „SU” (Aeroflot) code-share járatszámmal európai uniós célállomásokra közlekedő járatai március 16-án leálltak.

Az Oroszországban ideiglenesen tartózkodó állampolgárainknak javasoljuk, hogy mielőbb térjenek haza, amíg ennek feltételei biztosítottak. Ha a regisztrálás során megjelölt tartózkodási időpont előtt hazatér, kérjük, értesítse erről valamelyik külképviseletünket.

Amennyiben hazautazása meghiúsulna, konzuli segítségért forduljon közvetlenül a moszkvai, a szentpétervári, a kazani  vagy a jekatyerinburgi missziónk egyikéhez.

Az Oroszországi Föderáció kormányának rendelete alapján, 2020.03.18. és 05.01. között korlátozzák a külföldi állampolgárok és hontalanok belépését Oroszország államhatárain. A rendelkezés nem terjed ki a nemzetközi személy- és teherforgalomban részt vevő járművek személyzetére, az orosz tartózkodási engedéllyel rendelkezőkre és a nemzetközi légiközlekedésben oroszországi repülőtereken tranzitáló utasokra, valamint a közeli hozzátartozó halála miatt utazókra. Az orosz külképviseletek március 18-ától nem vesznek át vízumkérelmeket.

Kérjük tanulmányozza a Konzuli Szolgálat honlapját, amely friss információval szolgál a kialakult helyzetről. 

Bármilyen kérdés esetén moszkvai, szentpétervári, kazani és jekatyerinburgi misszióink készek tájékoztatást nyújtani.

Ügyeleti elérhetőségek