Hírek

Jekatyerinburgban megnyílt a „Versképek” című versillusztrációs kiállítás

Június 22-én megnyitottuk a KKM–Balassi Intézet „Versképek” című versillusztrációs kiállítását, amely korábban már nagy sikert aratott többek között Szentpéterváron és Minszkben is.

Tovább

A „Ki tud többet a magyar tudományról” verseny eredményhirdetése

„Ki tud többet a magyar tudományról” verseny eredményhirdetésére június 2-án került sor online videó konferencia keretében.

Tovább

Konzuli szolgáltatások részleges felújítása

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy konzuli osztályunk korlátozottan felújítja működését, kérelmeket 2020. június 15-től a következő ügytípusokban fogadunk be:

  • tartózkodási engedély átvételére jogosító vízum (D vízum),
  • lejárt, ill. közeljövőben lejáró útlevelek, személyi igazolványok igénylése,
  • születés hazai anyakönyvezése,
  • másolat, fordítás hitelesítése,
  • erkölcsi bizonyítvány,
  • családi állapot igazolása.
Tovább

Figyelem: fontos közlemény!

Az Oroszországi Föderáció kormányának rendelete alapján 2020.03.30-tól korlátozzák az államhatárok átlépését. A korlátozás vonatkozik a gyalogosan, személygépkocsival, vonattal és hajón történő átkelésre egyaránt. A rendelkezés nem terjed ki a nemzetközi teherforgalomra. A nemzetközi légiközlekedés is szünetel.

Ügyeleti elérhetőségek

Tovább

Lezajlott a KKM és Szverdlovszk megye között a regionális gazdasági kapcsolatok támogatására létrehozott munkacsoport első ülése

2020. február 4-én Jekatyerinburgban megtartotta első ülését a KKM és Szverdlovszk megye között a regionális gazdasági kapcsolatok koordinálására/támogatására létrehozott munkacsoport. Az ülést a két társelnök, Alekszej Orlov első kormányzó-helyettes, valamint Szűcs Szergej főkonzul vezette.

Tovább