Hírek

Dr. Ponevács-Pana Petra helyettes államtitkár látogatása Szverdlovszk megyében

Dr. Ponevács-Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára 2020. február 4-5-ei Szverdlovszk megyei látogatása során részt vett a KKM és Szverdlovszk megye kormánya közötti munkacsoport első ülésén és kétoldalú tárgyalásokat folytatott a megye vezetőivel.
Tovább

Fekete András magyar fotóművész „Téli mesék” c. kiállítása Jekatyerinburgban

2020. január 22-én a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Jelcin Központ közös szervezésében megnyílt Fekete András magyar fotóművész „Téli mesék” c. kiállítása Jekatyerinburgban.

Tovább

„Európai Mikulás” ünnepség és karácsonyi kirakodóvásár Jekatyerinburgban

2019. december 5-én a Sinara Holding jekatyerinburgi székházának udvarán az osztrák tiszteletbeli konzulátus szervezésében „Európai Mikulás” ünnepség és január 7-ig tartó karácsonyi kirakodóvásár vette kezdetét.

Tovább

NÖVÉNYBEHOZATALI KORLÁTOZÁS AZ EU-BA

2019. december 14. után minden ültetésre szánt növény (pl. cserepes növény vetőmag, szaporító anyag), termés (pl. alma, mogyoró) és egyéb növényi termék (pl. koszorú, friss fűszernövények) behozatala Magyarországra és az Európai Unióba csak növényegészségügyi bizonyítvány birtokában lehetséges, még a magánszemélyek útipoggyászában is.
Tovább

„Magyar Országház” kiállítás Jekatyerinburgban

2019. november 12-én a Szverdlovszk megyei Építész Szövetség és az Uráli Állami Építészeti és Művészeti Egyetem közreműködésével megnyitottuk a „Magyar Országház” kiállítást a jekatyerinburgi Építészek Házában.

Tovább