Hírek

„Európai Mikulás” ünnepség és karácsonyi kirakodóvásár Jekatyerinburgban

2019. december 5-én a Sinara Holding jekatyerinburgi székházának udvarán az osztrák tiszteletbeli konzulátus szervezésében „Európai Mikulás” ünnepség és január 7-ig tartó karácsonyi kirakodóvásár vette kezdetét.

Tovább

NÖVÉNYBEHOZATALI KORLÁTOZÁS AZ EU-BA

2019. december 14. után minden ültetésre szánt növény (pl. cserepes növény vetőmag, szaporító anyag), termés (pl. alma, mogyoró) és egyéb növényi termék (pl. koszorú, friss fűszernövények) behozatala Magyarországra és az Európai Unióba csak növényegészségügyi bizonyítvány birtokában lehetséges, még a magánszemélyek útipoggyászában is.
Tovább

„Magyar Országház” kiállítás Jekatyerinburgban

2019. november 12-én a Szverdlovszk megyei Építész Szövetség és az Uráli Állami Építészeti és Művészeti Egyetem közreműködésével megnyitottuk a „Magyar Országház” kiállítást a jekatyerinburgi Építészek Házában.

Tovább

Szűcs Szergej főkonzul látogatásа Tyumenyben

2019. október 29-én és 30-án Szűcs Szergej főkonzul látogatást tett Tyumenyben. A látogatás kiemelkedő eseménye volt a Magyar Pont ünnepélyes megnyitása.

Tovább

Magyar Gasztronómiai Napok a jekatyerinburgi „Korova” étteremben

A jekatyerinburgi „Korova” étterem 2 hétig tartó Magyar Gasztronómiai Napokat rendezett a legjellegzetesebb magyar ételek bemutatásával.
Tovább